Πεζοπορική διαδρομή στον Αίνο

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή, 30.03.2014, την πεζοπορική διαδρομή: “Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου-Χιονίστρα-Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου”, εγκαινιάζοντας μία σειρά ανάλογων δραστηριοτήτων που θα ακολουθήσουν, στο πλαίσιο των δράσεων Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης που αναπτύσσει.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 11 επισκέπτες διαφόρων ηλικιών, από διάφορες χώρες, συνοδευόμενοι από μέλη του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης.

Κατά την πεζοπορία, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου, να γνωρίσουν το δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης, και να εξοικειωθούν με το φυσικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα του Εθνικού Δρυμού και να απολαύσουν τη θέα προς τις ΝΔ πλευρές της Κεφαλονιάς, τα νησιά του Ιουνίου, την Δ. Πελοπόννησο και τις ακτές τις Στερεάς Ελλάδας.

Στο τέλος της διαδρομής το προσωπικό του Φορέα ξενάγησε τους επισκέπτες στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου (κτήριο Μεταξά) και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στην εκδρομή και ανανεώνει το ραντεβού του για ανάλογες δραστηριότητες, οι οποίες σύντομα θα ακολουθήσουν για τη γνωριμία με τα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Προτεραιότητα του Φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και στους επισκέπτες της, να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν περισσότερο τον Εθνικό Δρυμό Αίνου και τις απαράμιλλες ομορφιές που διαθέτει, κάνοντάς τους αρωγούς και συνοδοιπόρους στις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία του.

 

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.