Βανδαλισμός στο Ρούδι

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου ενημερώνει ότι στα πλαίσια της Χρηματοδότησης των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών από το Πράσινο Ταμείο είχε προβεί στην κατασκευή πέντε Ξύλινων Πυλών στον Εθνικό Δρυμό Αίνου. Αυτές οι Πύλες βελτίωσαν αισθητικά το περιβάλλον και αναβάθμισαν σημαντικά την περιοχή δείχνοντας στους επισκέπτες ότι η περιοχή “προστατεύεται”. Είναι δε πολύ θετικό ότι από τις καθημερινές επαφές που έχει το προσωπικό του Φορέα με το κοινό, προκύπτει μία ευρύτερη αίσθηση αποδοχής και ικανοποίησης για την αισθητική αναβάθμιση των εισόδων του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Βεβαίως, προκειμένου αυτές να ανταποκρίνονται για πολλά χρόνια στους σκοπούς για τους οποίους κατασκευάσθηκαν, θα πρέπει όλοι μας να τις σεβόμαστε και να τις φροντίζουμε.

Εντούτοις, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου μετά λύπης διαπιστώνει ότι την θετική αυτή στάση δεν συμμερίζεται μικρό μέρος των συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα, άγνωστοι, χθές, 19.02.2014, προέβησαν σε καταστροφή της Ξύλινης Πύλης στο Τμήμα του Όρους Ρουδίου του Εθνικού Δρυμού Αίνου και κλοπή των ξύλινων δοκών της!

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα αυτές ή παρόμοιες ενέργειες και καλεί τους πολίτες της Κεφαλονιάς να πράξουν το ίδιο. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν βανδαλισμό και δεν συνάδουν με το κοινόν αίσθημα των κατοίκων του νησιού της Κεφαλονιάς, που δικαίως είναι υπερήφανοι για το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον τους.

ΠΗΓΗ

IMG_1202

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.