Ημερίδα και Περίπατος στον Εθνικό Δρυμό Αίνου

Εκδηλώσεις

Με αφορμή την Ημερίδα που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 με τίτλο “50 έτη Εθνικός Δρυμός Αίνου – 10 έτη Φορέας Διαχείρισης”, σας προσκαλεί επίσης να συμμετάσχετε σε εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου.

Η εκδρομή περιλαμβάνει πεζοπορία στο μονοπάτι “Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου-Χιονίστρα”. Κατά την πεζοπορία, το εξειδικευμένο προσωπικό του Φορέα θα ενημερώσει τους επισκέπτες για τον Εθνικό Δρυμό, τις υποδομές που διαθέτει για τους επισκέπτες, την πανίδα και τη χλωρίδα που ενδεχομένως απαντηθούν και θα είναι στη διάθεση τους για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση. Η συμμετοχή στην εκδρομή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει ελαφρύ γεύμα.

Για τη μεταφορά των εκδρομέων θα διατίθεται λεωφορείο. Ως χώρος αναχώρησης ορίζεται η είσοδος της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς και Ιθάκης και η ώρα αναχώρησης θα είναι 09:00.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00, στο τηλέφωνο (26710-29258) ή στο e-mail (foreasainou@ath.forthnet.gr) του Φορέα.

Περιγραφή της διαδρομής

Το μονοπάτι “Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου-Χιονίστρα” έχει μήκος 6.184 m. Αποτελεί κυκλική διαδρομή, με σημείο έναρξης και τερματισμού 190 m ανατολικά της διασταύρωσης του κεντρικού Δρόμου με τον παράδρομο του Περιβαλλοντικού κέντρου (υψόμετρο: 1.384 m). Η χρονική διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται σε περίπου 2 ώρες. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρός, συνεπώς η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Το μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού, βρίσκεται εντός του δάσους της κεφαλληνιακής Ελάτης. Οι επισκέπτες θα συναντήσουν μερικά ξέφωτα, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική θέα προς τις ΝΔ πλευρές της Κεφαλονιάς. Στη θέση ‘Χιονίστρα’ βρίσκεται περιφραγμένο το πυκνότερο μέρος του πληθυσμού της περιοχής εξάπλωσης της Viola cephalonica (κεφαλληνιακής Βιολέτας), στενότοπου ενδημικού του Αίνου.

Σας περιμένουμε!

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.