Γνωριμία με τις Περιβαλλοντικές Δραστηριότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Αργοστόλι, 19.11.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, διοργάνωσε Ενημερωτική Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Γνωριμία με τις Περιβαλλοντικές Δραστηριότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου».

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης, στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος 33, συνολικά, εκπαιδευτικοί.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κούταβου, που αποτελεί την έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον Εθνικό Δρυμό και για τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Φορέα, ξενάγηση στην έκθεση του Κέντρου και παρουσίαση ενδεικτικού υλικού (πακέτα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, έντυπο υλικό από τη βιβλιοθήκη του Φορέα για εκπαιδευτικούς και μαθητές, χειροτεχνίες, κατασκευές κ.ά.). Στους εκπαιδευτικούς διανεμήθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μετάβαση των συμμετεχόντων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, όπου πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στο μονοπάτι «Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου – Χιονίστρα» και σχετική ξενάγηση από μέλη του επιστημονικού προσωπικού του Φορέα. Η πεζοπορική διαδρομή στον Αίνο ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να έρθουν σε άμεση επαφή με το δάσος και τα ιδιαίτερα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής στην ανωτέρω εκδήλωση, μπορούν να ενημερωθούν σχετικώς από την ιστοσελίδα του Φορέα (www.foreasainou.gr) ή επικοινωνώντας άμεσα μαζί του (Τηλ.: 26710 29258).

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου
Βασιλική Καραγιάννη
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.