Έκθεση ζωγραφικής “Αγριολούλουδα του Αίνου”

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις

Αργοστόλι, 12.07.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φέτος συμπληρώνονται 50 έτη από την κήρυξη του Εθνικού Δρυμού Αίνου (Βασιλικό Διάταγμα, 19 Νοεμβρίου 1962) και 10 έτη από τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου (Ν.3044, 27 Αυγούστου 2002). Ο Εθνικός Δρυμός Αίνου με το μοναδικό του ελατοδάσος (Abies cephalonica) και τις οργανωμένες υποδομές αποτελεί πλέον σημαντικό πόλο έλξης των ντόπιων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της Κεφαλονιάς. Μέσα από τις προγραμματισμένες δράσεις του Φορέα, υλοποιείται η προστασία, η ανάδειξη και η αειφόρος διαχείριση του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω δράσεων, ο Φορέας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για την συνδιοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αργοστολίου – ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ, τμήμα της οποίας είναι αφιερωμένο στα “Αγριολούλουδα του Αίνου”. Οι εν λόγω πίνακες ζωγραφικής έχουν προκύψει μέσα από την άριστη συνεργασία του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, το οποίο παρείχε το σχετικό φωτογραφικό υλικό, με το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Κέφαλος” κατά το διήμερο 17 & 18 Ιουλίου 2012. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 17 Ιουλίου και ώρα 21:30 και θα πλαισιωθούν από τις ομιλίες του Δ/ντή του Φορέα, Δρ. Γεώργιου Μήτσαινα, με τίτλο “Δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου” και της Γεωπόνου του Φορέα, κ. Βασιλικής Καραγιάννη, με τίτλο “Σπάνια φυτά του Εθνικού Δρυμού Αίνου”.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου
Γεωργία Καμάρη
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.