Ξεναγήσεις και μαθήματα τσακώνικου χορού για τα παιδιά στο Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μελιτζάzz 2018 «Λαβύρινθος».

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις ΜΜΕ

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας προσκαλεί τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής που θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Μελιτζάzz 2018 «Λαβύρινθος» στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, να επισκεφθούν το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα για να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν από κοντά τον φυτικό πλούτο της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το Κέντρο Πληροφόρησης θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από Τετάρτη 04 Ιουλίου έως Κυριακή 08 Ιουλίου, από τις 20:00μ.μ. έως τις 23:00μ.μ. Κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του Κέντρου θα πραγματοποιείται περιβαλλοντική ενημέρωση των επισκεπτών από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης. Επιπλέον, την Πέμπτη 05 Ιουλίου από τις 20:30μ.μ., στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου, θα παρατεθεί μουσικοχορευτικό δρώμενο εκμάθησης τσακώνικου χορού για τους μικρούς μας φίλους.

Το φετινό Μελιτζάzz «Λαβύρινθος» είναι αφιερωμένο στον παραδοσιακό τσακώνικο χορό που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Οι χορευτές με τις τελετουργικές κινήσεις τους γυρίζουν τον κυκλικό σχηματισμό του χορού σε σπειροειδείς και οφιοειδείς σχηματισμούς (λαβυρινθιακοί σχηματισμοί), καθώς, ένας από τους μύθους γύρω από τον τσακώνικο χορό αναφέρει πως αναπαριστά την μάχη του Απόλλωνα με το τέρας και χθόνια θεότητα Πύθωνα που είχε σώμα φιδιού. Από το 2015 έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας από το Υπουργείο Πολιτισμού και αποτελεί τον μοναδικό χορό έως σήμερα στον Κατάλογο.

Την Παρασκευή 06 Ιουλίου στις 20:30μ.μ. θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος Λεωνιδίου, τους χορευτικούς συλλόγους από την Τσακωνιά, την Κυνουρία και αλλά μέρη, μαζί με τη συμμετοχή των επισκεπτών, ο μεγαλύτερος τσακώνικος χορός σε μια προσπάθεια ένταξής του στο βιβλίο Γκίνες (Guinness World Records) ως ο Μεγαλύτερος Τσακώνικος χορός “Largest Tsakonikos dance”. Περισσότερες οδηγίες για συμμετοχή στον μεγαλύτερο τσακώνικο χορό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του φεστιβάλ https://www.facebook.com/melitzazz, όπως και στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.melitzazz.gr, ενώ για το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://melitzazz.gr/wp-content/uploads/sites/4/2018/06/Melitzazz-2018-Πρόγραμμα.pdf.

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας

Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Πληροφορίες: Αγνή Αναστασιάδη

Άστρος Αρκαδίας, 220 01

Τηλ: 27550 22021 εσωτ. 5, Fax: 27550 22806

Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.