Εθελοντικός καθαρισμός στον Yγρότοπο Μουστού με αφορμή την εκστρατεία “Let’s do it Greece”

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις ΜΜΕ

Τη Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας συμμετείχε για έβδομη συνεχή χρονιά στην Πανελλαδική Εκστρατεία “Let’s do it Greece” που έχει ως στόχο να καθαριστούν μέσα σε μία μόνο ημέρα, φυσικές περιοχές και αξιόλογα οικοσυστήματα με την ενεργοποίηση πολιτών και φορέων.

Ο καθαρισμός με σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που περιμένεις!» ξεκίνησε νωρίς το πρωί στην παράκτια περιοχή νότια προς την περιοχή του Χερονησίου από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης, συνεχίστηκε κατά μήκος του «Βαυαρικού καναλιού», στον αγροτικό δρόμο περιμετρικά του Μουστού και ολοκληρώθηκε στο πανοραμικό σημείο της λιμνοθάλασσας, όπου είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα το κόψιμο των αγριόχορτων από στέλεχος του Φορέα Διαχείρισης και από το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Στον καθαρισμό συμμετείχαν επίσης το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου (στο πλαίσιο της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού “Let’s do it Greece 2018”), μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Βόρειας Κυνουρίας και αρκετοί εθελοντές. Το σύνολο των απορριμμάτων απαρτιζόταν από πλαστικές σακούλες με σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια και καπάκια, συσκευασίες από αλουμίνιο, πλαστικό και φελιζόλ, γόπες από τσιγάρα, μεταλλικές συσκευές και δοχεία, κ.α.

Παράλληλα με την εκστρατεία καθαρισμού, πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντικό πρόγραμμα από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης στον υγρότοπο Μουστού με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σύντομη ξενάγηση, για τους 35 συμμετέχοντες μαθητές της Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και τα 20 μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Βόρειας Κυνουρίας. Το πρόγραμμα για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους, με ξενάγηση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας

Άστρος Αρκαδίας, 22001

Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806

Email: info@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.