Συμμετοχή Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Παρνασσού στην Εθελοντική Δράση ”Let’s Do It Greece 2018”

Δελτία Τύπου ΦΔ Εκδηλώσεις ΜΜΕ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού για πέμπτη συνεχή χρονιά συμμετείχε ενεργά στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση ”Let’s Do It Greece 2018”,  πραγματοποιώντας καθαρισμό σε ένα τμήμα της ορεινής διαδρομής από Αμφίκλεια προς Παρνασσό. Η δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη26 Απριλίου 2018 με αφετηρία το γεφυράκι της Κεριάς στην Αμφίκλεια και τέρμα το εκκλησάκι του Αγ. Αθανασίου.

Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχαν μαθητές από το Γυμνάσιο Αμφίκλειας με τη διευθύντριά τους Μπέσιου Ελένη καθώς και το προσωπικό του ΦΔΕΔ Παρνασσού. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης όλοι μαζί μεταβήκαμε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Αμφίκλειας όπου προβλήθηκε η ταινία STRAWS (ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ) από την ιστοσελίδα της  PlasticFreeGreece, η οποία συνεργάζεται και με την Let’s Do It Greece.

Στόχος της προβολής της ταινίας ήταν η κατανόηση της εξάπλωσης και του μεγέθους της μόλυνσης που έχει προκληθεί από την αλόγιστη χρήση πλαστικών τις τελευταίες δεκαετίες και τις άμεσες επιπτώσεις που έχει στην ποιότητα του περιβάλλοντος και κατά συνέπεια σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε, το πόσο επηρεάζεται η ζωή μας από το πρόβλημα αυτό αλλά και πως ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί να αναλάβει δράση για την επίλυσή του.

                                                                       Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού

                                                                      Η Πρόεδρος

                                                                     Θέκλα Κ. Τσιτσώνη

                                                                      Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας

                                                                     & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.