Επιτυχής Ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών 2017 από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Δελτία Τύπου ΦΔ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (Eurobirdwatch 2017). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, όπου είναι η έδρα του Φορέα Διαχείρισης, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ενώ μαθητές από σχολεία του Αργοστολίου φιλοξενήθηκαν την Τετάρτη 4 και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε ταυτοχρόνως σε 40 χώρες, υπό την αιγίδα του Birdlife International και το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 62 επισκέπτες, μαθητές και καθηγητές. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κεφαλονιάς, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης για τη μετανάστευση των πουλιών, τη σημασία της χώρας μας, αλλά και του Ιονίου ειδικότερα, ως δρόμου διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών και για τους βιοτόπους των ειδών. Μέσω περιβαλλοντικών παιχνιδιών, οι μαθητές που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τους κινδύνους που κρύβει το ταξίδι της μετανάστευσης και πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα πουλιά, καθώς και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Το προσωπικό του Φορέα διέθεσε στους επισκέπτες και μαθητές κιάλια και διόπτρες για την παρατήρηση των πουλιών στην λιμνοθάλασσα του Κουτάβου, οδηγούς αναγνώρισης των ειδών, αναμνηστικό υλικό του Φορέα Διαχείρισης και στους μαθητές δημοτικού ζωγραφιές και χειροτεχνίες με θέμα τα μεταναστευτικά πουλιά της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, έγινε αναγνώριση και καταμέτρηση των ειδών που παρατηρήθηκαν στην περιοχή. Συνολικά καταμετρήθηκαν 251 πτηνά από 13 διαφορετικά είδη, μεταξύ των οποίων: χήνες, πρασινοκέφαλες πάπιες, χουλιαρόπαπιες, λευκοτσικνιάδες, αργυροτσικνιάδες, σταχτοτσικνιάδες, κορμοράνοι, αλκυόνες, ακτίτες, κύκνοι, φαλαρίδες, καστανοκέφαλοι γλάροι και ασημόγλαροι.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με ανάλογες δράσεις το προσεχές μέλλον.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης

Εθνικού Δρυμού Αίνου

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.