Χελιδονίσματα 2019

Δελτία Τύπου ΦΔ ΔΤ ΦΔ Εθνικού Δρυμού Αίνου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεράσιμο Γαλανό, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή του στην επιτυχία των εκδηλώσεων, διοργάνωσε για 5η συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία τα “Χελιδονίσματα 2019”. Οι εκδηλώσεις, διήρκησαν από την Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, και σε αυτές συμμετείχαν 540 μαθητές και δάσκαλοι από σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης Κεφαλονιάς.

Τα “Χελιδονίσματα 2019” πραγματοποιήθηκαν με την επίσκεψη μαθητών στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης, καθώς επίσης και με την επίσκεψη των μελών του προσωπικού στα περιφερειακά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν το 2ο και 3ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου, το Νηπιαγωγείο Αγίας Θέκλης, Σάμης και τα Δημοτικά Σχολεία Μεσοβουνίων, Διλινάτων, Πυλάρου, Αγίας Θέκλης, Αγίου Γερασίμου, Σκάλας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Κουνόπετρα”, μαζί με τον οποίο είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε και τα παιδιά της Ένωσης Α.μεΑ. “ΥΠΕΡΙΩΝ”. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα χελιδόνια και τις συνήθειές τους, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό τους και το μακρύ ταξίδι τους και στη συνέχεια να κατασκευάσουν τεχνητές φωλιές από πηλό, ώστε να τα βοηθήσουν κατά την περίοδο της αναπαραγωγής τους.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Παναγή Ατσάρο και την “Επτανησιακή Συρματουργία”, τον κ Ανδρέα Παντελειό και την εταιρεία “Μύθος Εστίαση”, καθώς και τον κ. Γεώργιο Κατσιβέλη, Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιδήμαρχο Παλικής για την χορηγία και την συνδρομή τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων “Χελιδονίσματα 2019”, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν.

Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης ανανεώνει το ραντεβού του με τους μαθητές για ανάλογες δράσεις τους επόμενους μήνες για τις οποίες θα ενημερώσει το ευρύ κοινό με Δελτίο Τύπου.

Tagged