Ολοκλήρωση της τοποθέτησης ενημερωτικών πινακίδων του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

ΔΤ ΦΔ Εθνικού Δρυμού Αίνου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου στα πλαίσια της Πράξης «Καταγραφή και παρουσίαση των Γεωτόπων & Γεωδιαδρομών του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς – Ιθάκης με σκοπό την ένταξη του στα Γεωπάρκα της UNESCO» ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», ολοκλήρωσε την τοποθέτηση πινακίδων σε όλη την έκταση του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης με σκοπό την προβολή των Γεωτόπων & των Γεωδιαδρομών του.

Πλέον το Γεωπάρκο πραγματοποίησε ένα αποφασιστικό βήμα προετοιμασίας για την επιτυχή αξιολόγηση από την UNESCO που είναι προγραμματισμένη να γίνει τους επομένους μήνες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρωτίστως τους επιστημονικούς συνεργάτες μας από το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και όλους του φορείς των δύο νησιών και πιο συγκεκριμένα τους Δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης, το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς-Ιθάκης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας, που συνέβαλαν αποφασίστηκα με αποφάσεις τους στην προετοιμασία και οργάνωσή του Γεωπάρκου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στην Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς & Ιθάκης και προσωπικά στον Πρόεδρο της κ. Γεράσιμο Τιμοθεάτο για την φιλοξενία, όποτε χρειάστηκε, επιστημόνων, συνεργατών και συνεργείων που εργάστηκαν στις Δράσεις του Γεωπάρκου.