ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ 24/06

ΔΤ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου- Στροφυλιάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Πελοποννήσου / Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α), θα πραγματοποιήσει ενημερωτική Εσπερίδα, με θέμα:

«Παρουσίαση διαχειριστικών δράσεων στα πλαίσια του ΥΜΕΠΕΡΑΑ της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου- Στροφυλιάς & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Πελοποννήσου», στα Λεχαινά, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή  24 Ιουνίου 2022  και ώρα 18:00 – 20:00  στην Αίθουσα εκδηλώσεων «ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ».

Σκοπός της εσπερίδας είναι η παρουσίαση δράσεων που έχουν στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής ευθύνης της Μονάδας Διαχείρισης.

Την εσπερίδα θα συντονίσει η κα. Καραμπέρου Γεωργία.

Κύριοι ομιλητές θα είναι:

Ο κ. Καραβάς Νικόλαος, Δρ. Περιβαλλοντολόγος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Τομέα Β του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.).

Η κα. Γεωργία Καραμπέρου, Δρ. Δασολόγος, Προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτ. Πελ/νήσου, με θέμα: «Διαχειριστικές Δράσεις Προστατευόμενων Περιοχών, Ειδών και Οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης της Μονάδας Διαχείρισης».

Η κα. Μαρία Δημάκη, Διδάκτωρ Βιολογικών Επιστημών, η οποία θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα:  «Η πορεία του Έργου: Παρακολούθηση του Κιρκινεζιού (Falco naumanni) στα Λεχαινά και στην ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, Γεωπόνος, εκπρόσωπος της εταιρείας ‘ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ’ ο οποίος θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα: «Έργο αποκατάστασης παρόχθιων δασών – πιλοτική διαχείριση της κοίτης των ποταμών & των στραγγιστικών καναλιών»,

ενώ θα ακολουθήσει  Ανοιχτή Συζήτηση – Συμπεράσματα – Ερωτήσεις

Η ενημερωτική εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί  με την οργανωτική στήριξη της εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων Enalia Events.